Uge 37…lavkonjunktur

Efterårets første uge kastede sandt at sige ikke det store af sig. Ugen stod i Nøddekrigernes og Småkjovernes navn, og flere østhold fik scoret ædelpoint på disse arter.

Til gengæld skal det nævnes, at månedens targetart, hvidbrynet Løvsanger allerede er ankommet til Sverige, med fugle på  Øland, Gotland og Falsterbo indenfor det sidste døgn. De er garanteret også nået til DK. Og som et lille kuriosum – også Høgeugle er rapporteret fra Sydsverige.

Til slut en lille opfordring: SELVOM der er landskamp og SELVOM du lige har lavet en god pointart, de andre helst ikke skal se, er det ikke holdbare undskyldninger for ikke at melde ud. Rastende Nøddekriger midt i storbyer, efterårets eneste aftenfalk og den efterhånden hypersjældne Hortulan (alle set den sidste uge) bør altså meldes ud på DOFcall. Der skal helst ikke opstå en aversion mod LANDSKAMPEN pga. hemmelighedskræmmeri.

Fyld termokanderne og find hue og handsker frem – det er efterår og det er GIIIFTIGT!

mvh Morten, Søren og Rune

2 Kommentarer to “Uge 37…lavkonjunktur”


  1. 1 landskampen08 september 20, 2008 kl. 9:59 am

    En såre simpel regelændring vil gøre at der ikke opstår nogen grund til at holde gode fund hemmelige pga. frygt for modstanderholdenes point: Kun selvfundne fugle tæller i konkurrencen.

    mvh ANP

  2. 2 landskampen08 september 22, 2008 kl. 3:53 pm

    Helt sikkert – en rendyrket ædelartskonkurrence ville have mange fordele (bla ville der sandsynligvis blive fundet flere sjældne fugle). Dog render man ind i problemer med en lang række arter, hvor det er folks samvittighed, der afgører “ædelheden”. Det er en sikre vej til vej til uoverensstemmelser og ballade. Tænk for eksempel på Sortspætte, Vandstær, Slørugle, Skestork o.l….regelsættet vil være en 5-binds afhandling, som kun få ville orke at sætte sig ind i.
    Næste års regelsæt er fortsat under udarbejdelse.

    med venlig hilsen
    Morten


Skriv en kommentar